• Call : 0885 02 91 91
05мар.
2015
0

10 съвета да помогнете на децата си да развият здравословни навици

Можете да помогнете на детето си да развие здравословни навици още в началото на живота му, което ще има ползи за него през целия му живот. Като родител може да насърчите децата си да подобрят избора на храна и физическата активност. Ето някои съвети и насоки, как да започнете.

1. Бъдете добър модел за подражание.
Не е нужно да бъдете перфектни през цялото време, но ако децата виждат, че вие опитвате да се храните правилно, че се опитвате да бъдете физически активни, те ще си вземат бележка от вашите усилия. Вие им отправяте послание за доброто здраве, а това е важно за вашето семейство.
2. Поддържайте позитивизъм.
Децата не искат да слушат това, което не могат да направят, а това, което могат. Бъдете забавни и позитивни. Всеки обича да бъде похвален за добре свършената работа. Празнувайте успехите, за да помогнете на децата си да развият добра представа за себе си.
3. Разхождайте се заедно със семейството
Планувайте време, което да прекарвате заедно с вашето семейство, движейки се. На разходка, каране на колело, плуване, градинарство или просто играйте на гоненица и криеница навън. Всеки ще има ползи за себе си от упражненията.
4. Бъдете реалисти.
Създаването на реалистични цели и срокове е ключово за приемане на всяко ново поведение. Малките стъпки и постепенните промени могат да допринесат за голяма промяна в здравето с течение на времето, тека че започнете с малки цели.
5. Ограничете телевизията, видео игрите и компютрите.
Тези навици водят до заседнал начин на живот и прекомерно приемане на вредни храни, които увеличават риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Ограничете времето прекарано пред екранна до 2 часа на ден.
6. Насърчавайте физическата активност.
Всяко дете е уникално. Нека детето ви да експериментира с различни дейности, докато не намери това, което наистина обича да прави. То ще практикува това, което му харесва по-дълго, особено ако го обича.
7. Награждавайте разумно.
Не възнаграждавайте децата си с телевизия, видео игри, бонбони и други за добре свършена работа. Измислете по-здравословни начини да награждавате доброто поведение.
8. Направете вечерята семейно време.
Когато сядате да се храните заедно, тогава давате по-малка възможност на децата да ядат грешните храни и да похапват твърде много. Включете децата си в приготвянето на вечерята или планирането на храната. Така всеки развива добри навици на хранене и получавате качествено време за прекарване със семейството.
9. Направете игра четенето етикетите на храните.
Цялото семейство ще се научи какво е добро за здравето и ще бъде по-съзнателно в това, какво яде. Това е навик, който помага за промяна на поведението за цял живот.
10. Бъдете постоянни.
Бъдете застъпник за по-здрави деца. Настоявайте за добър избор на храни в училище. Уверете се, че децата ви получават добри лекарски грижи и превенция. Свържете се с вашия лекар при проблем .

624-400-roditel-dete-shtastie

 Източник: http://www.mamatatkoiaz.bg/