• Call : 0885 02 91 91
25мар.
2015
0

7 начина да се забавлявате с вашето дете през лятото

Лятото е време за игри и забавления. Ако вашето дете вече проходило и се чувства достатъчно уверено, то ще има нужда да прекарва все повече като си играе. Вече няма да е толкова лесно – просто да нахраните бебето, да го сложите в леглото или кошарата за игра. Ще забележите, че детето иска все повече време да прекарва с вас или негови връстници и да се съпротивлява ако го оставяте само. Ако сте решили да се посветите на него и не ходите на работа, трябва да помислите как да прекарвате своето време с него и да го забавлявате. Помнете, че вашето дете се нуждае от игри, за да може да расте общително и да съхранявате и развивате неговата любознателност.

7 начина да се забавлявате с вашето дете през лятото

В тази публикация ще ви предложим различни варианти, които да направят лятото на вашето дете и на вас самите забавно и изпъстрено с разнообразие.

Поради факта, че всички предложени от нас игри са за лятото, те се играят навън. За това искаме да ви напомним, колко е важно вашето дете да бъде подготвено за лятното слънце, когато го извеждате за игра.

Ето ги и нашите летни предложения:

  1. Парти в басейна – не е необходимо това да е голям басейн. За едно малко дете е достатъчно да предвидите басейн с диаметър около 1 м. Напълнете го около 5 см. с вода. Не забравяйте, че водата трябва да е с температура около 28 – 30 градуса целзий. Поставете бебето в басейна и сложете с него някои от любимите му играчки, които са подходящи за вода. За да се наслади вашето дете максимално да удоволствието може да му правите малки вълнички или заедно с него да плискате водата. Забавата е гарантирана!
  2. Градинско парти – ако нямате собствена градина, може да ползвате място в близкия парк. Важно е да се убедите, че зелената площ е обработена против кърлежи и няма „съкровища“ от домашни любимци! Ако всичко е наред може заедно да се разходите и да търсите малки цветя, детелини и други растения. На тази възраст детето се впечатлява от всяко ново нещо, склонно е да къса и разглежда с интерес дори и най-малките неща. Зелената площ е идеалното място за това. В допълнение няма да се притеснявате ако евентуално падне, защото тревата е по-безопасна от асфалта и бетона.
  3. Да построим замък! – играта в пясъчник е другата любима детска игра. На тази възраст децата обичат да „творят“ и да „създават“ различни неща. Пясъкът е идеалното място за целта. Ако предварително сте взели кофичка и няколко формички за пясък забавата ще е пълна. След време може да се опитате заедно да построите дори замък. За пясъка важат същите правила като за тревната площ – трябва предварително вие като родители да се уверите, че някой домашен любимец не е заровил „съкровище“, което вашето дете да изрови!
  4. Моята къща – ако сте посещавали детски кът сте забелязали колко много им харесва на децата да влизат в къщичката. Това е така, защото децата инстинктивно се стремят да си създадат собствено пространство, което да си е „само за тях“. Ако имате възможност да купите  или построите на вашето дете къща в двора или дори в неговата стая ще го направите наистина щастливи. Алтернатива на къщичката са палатките за деца, но те не се толкова стабилни. Ние осъзнаваме, че този „проект“ ще се нуждае от помоща и на другия родител, но не е ли това начина да направите нещо заедно като едно семейство :-)
  5. Нека да рисуваме! – за целта купете цветни тебешири и излезте с детето на улицата, в парка или на детската площадка, ако има предвидено място за рисуване. Може да започнете като нарисувате сянката на детето. То ще се забавлява и на свой ред ще иска да нарисува нещо. Използвайте различни цветове и вижте как реагира детето на тях. Помогнете му, за да разбере какво се очаква от него и ще видите колко забавно може да си прекарате с тази игра!
  6. Да направим балони! – купете комплект за правене на сапунени балончета. Докато вие правите балончетата вашето дете с удоволствие ще ги гони и пука. След това може да се опитате да го научите самото то да прави балончета. Още една гаранция за добро настроение и забава!
  7. Вашето дете и неговите приятели – колкото и да се стараете и да сте забавни, вашето дете се нуждае от деца на неговата или близка възраст. Потърсете в района, в който живеете родители с деца на възраст близки с тази на вашето собствено. Запознайте се и се организирайте заедно. Може да се редувате в ходенето на гости, да се срещате на детската площадка или в парка. Важното е вашите деца да бъдат заедно и да се забавляват. Вие сами ще се учудите колко лесно и бързо те ще намерят начин да си „говорят“ и да си играят.

Надяваме се, предложените от нас игри да са ви харесали и да решите да ги пробвате заедно с вашето дете. Пожелаваме ви успех с игрите през лятото и много усмивки от вашите беборани :-)

Източник: http://blog.beboran.net