• Call : 0885 02 91 91
30сеп.
2015
0

амбициозни деца

Децата често се стремят да станат като родителите си, по един или друг начин. От ранна детска възраст до тийнейджърските си години, а понякога и по-късно, те са силно повлияни и се ръководят от действията и поведението на своите родители.

Децата се възхищават на родителите си и се стремят да им угаждат, както и да бъдат приети от тях на всяка цена. Това взаимодействие определя не само тяхната личност, но и амбициите им.

Родителите определят децата си до такава степен, че те могат в крайна сметка да се превърнат в модел за подражание и оформят мечтите и стремежите на малките.

Непостигнати родителски амбиции

Често родителите подсъзнателно използват това влияние и власт над децата си, за да изпълнят своите собствени нереализирани амбиции. Това може в някои случаи да „бутне“ детето в област, в която и то би могло да открие призванието си.

В други случаи обаче, може да му попречи да проучи области и да открие големия си талант. Нереализираните мечти на родителите могат да насърчат таланта на детето, но могат и да потиснат изцяло неговия истински потенциал. По този начин родителите могат да направят децата си нещастни, като не им позволяват да се занимават с истинските си интереси.

източник:mamatatkoiaz.bg