• Call : 0885 02 91 91
01Ное.
2014
0

Как да подобрите здравето на детето си и да избегнете антибиотиците

антибиотикТази статия пиша за антибиотиците и тяхното въздействие върху организма на детето. Ще спомена няколко начина за подсилване на имунната система, благодарение на които, то може по-лесно да се пребори с грипове и настинки от всякакъв тип.

Какво е основната предпоставка за правилно развитие на здраво дете?

Основната предпоставка за правилно развитие на здраво дете е здравословната храна, богатата на витамини и с баланс между въглехидрати, белтъчини и мазнини. Много е важно да се даде добър старт в живота на израстващото дете. Този старт се дава чрез храненето му с чисти плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, прясно мляко и млечни продукти. Освен това е нужно да го пазим от токсини и вредни химикали.

Какво са антибиотиците?

Антибиотиците са чудо на медицината. Обаче, те са както полезни така и вредни за организма на човек, особено на подрастващите деца. Понякога не можете без тях, но в повечето случай ви се разминава. Добре е да знаете, че повечето остри инфекции, от които боледува детето се причиняват от вируси. А срещу тях антибиотиците са безсилни.

Кога се прибягва до антибиотици?

Внимавайте с антибиотиците! Давайте ги на детето само тогава, когато наистина се налага и винаги след консултация с лекар. Може антибиотиците да са едно от най-големите открития на медицината, обаче понякога употребата им е неоправдана.

Какво е скритото въздействие на антибиотиците върху организма на човек?

Покрай вредните бактерии, антибиотиците убиват и част от полезните за организма бактерии. На тяхно място се заселват болестотворни микроби, паразити или гъбички. След това се предписват още антибиотици, за да се изтребят поредните вредни микроби. И така се стига до порочен кръг, който не е никак благоприятен за детето.

Прекалената употреба на антибиотиците увреждат нервната система, черният дроб, имунната система и т.н. При децата трябва да се избягват, защото пречат на нормалното им развитие.

Какви са алтернативите?

При създаването на подходящи условия, организъма на детето може лесно да се справи с болестотворните бактерии. Освен това, при всяко успешното оздравяване и преборване на инфекциите, организма на детето става по-силен.

Избягването на антибиотицит

е прави детето по-издръжливо на инфекции, запазва здравето му и генетичния му потенциал.

Има само един начин за бързо и сигурно справяне с инфекциите. Разковничето е в добре работещата и силна имунна система, защото само тя отговаря за защитните сили на нашето тяло. Децата ще бъдат здрави, щастливи и игриви, стига да подсилим техния организъм им с необходимите им витами

ни и минерали.

Как работи силната имунна система?

 1. Имунната система създава преграда и не допуска микробите да влезнат в нашето тяло.
 2. При проникване на микроби в тялото на човек, имунната система ги открива и ги унищожава преди да се размножат.
 3. Ако болестотворните микроби успеят да се размножат, имунната система поема защитната сила на организма и го пази, докато не премахне всички микроби.

Как да подобрим защитните сили на детския организъм?

Има няколко начина за укрепване на имунната система и те са:

 • каляване на детето;
 • защитата на детето от вредни вещества ( на детето е нужен чист въздух и качествена храна );
 • стимулиране на душевното развитие на детето ( казват, че колкото повече се смее детето, толкова е по-здраво );
 • детето трябва да се храни здравословно  ( храни,

  11376

  които му осигуряват всички необходими витамини и минерали );

Начините за укрепване на имунната система, които изброих, ще ги опиша по-подробно в следващи статии. Тук ви предоставям няколко клипа на д-р Петър Найденов, д-р Вилма Михайлова, Ели Хорозова, д-р Юлия Цветкова, Цветина Асенова и Светла Петкова.

 

ИЗТОЧНИК: http://pomaga.com

http://pomaga.com/zdravo-dete/kak-da-podobrite-zdraveto-na-deteto-si-i-da-izbegnete-antibioticite