• Call : 0885 02 91 91
19сеп.
2015
0

Комуникацията между родител и учител

Установено е, че положителните взаимоотношения между учител и родител допринасят много за успеха на детето в училище.

„Лесно е да се каже, но е трудно за изпълнение” – може би това си мислят повечето от вас. В крайна сметка има учители, които вашето дете харесва и такива, които не толкова. Също така има учители, които обожават детето ви и такива, които не го разбират. Независимо от това, учителят е вторият по важност човек в живота на детето ви. И вие може да помогнете за заздравяването на тяхната връзка.

Създаването на положителна връзка родител-учител помага на детето да се чувства по-добре и да се реализира по-успешно в училище. Така демонстрирате пред  детето си, че то може да се довери на своя учител, защото и вие му се доверявате. Тази положителна връзка кара детето да чувства, че важните хора в живота му работят заедно.

 Комуникацията между родители и учители е ключов фактор за създаването на подобна връзка. Общуването трябва да се случва и от двете страни. Родителите се нуждаят от информация за това,  как се справя детето им в училище, а учителят от своя страна се нуждае от обратна връзка. Това е важно за академичното и социално развитие на детето.

изтюоник:mamatatkoiaz.bg