• Call : 0885 02 91 91
16апр.
2015
0

Месец май ще е тежък само за седмокласниците и зрелостниците

  Традиционно месец май е много къс за малките, защото се струпват празници и изпити. Почивката започва още в самото начало на месеца заради официалния празник 1 май, когато е Денят на труда. Цялата държава почива и на Гергьовден.

  Каквото и да е времето навън за учениците ще е слънчево и приятно, с изключение на седмокласниците и зрелостниците, на които предстоят решаващи изпити. Въпреки че нямат официална ваканция, учебните дни за децата през май ще са само 16 дни. За учениците, които не са на зрелостни изпити или национално външно оценяване, неучебни ще са 20 и 22 май. Обикновено след Деня на славянската писменост също се почива. В минали години 25 май също беше неработен ден за училищата и културните институции. Засега министърът на образованието проф. Тодор Танев не е взел окончателно решение, но в министерството очакват неучебен да бъде и 25 май.

  Всъщност много по-къс ще е месецът за абитуриентите, защото вторият им учебен срок приключва още на 14 май. Учебните седмици за първокласниците също са 13 и краят на годината за тях е 21 май.

Източник: www.actualno.com